Informatie over aansluiting bij de
Europese Kyokushin Organization Kyokushin Kai Kan

 

Wilt u informatie over mogelijke aansluiting bij de Europese Kyokushin Organization Kyokushin Kai Kan neem dan kontakt met ons op.

Dojo's
Het lidmaatschap voor elke club of Dojo is gratis en kost niets !!

Individuele leden
Individuele leden betalen slechts eenmalig een bedrag a 10 euro's voor een lifetime membership.
En dit is puur op vrijwillige basis zonder enige vorm van verplichting.
Elk lid ontvangt een membershipcard van de International Karate Organization Kyokushin Kai Kan.

Alle activiteiten zoals : Nederlandse Kampioenschappen Kumite, Nederlandse Kampioenschappen Kumite Jeugd, Nederlandse Kampioenschappen Tameshiwari, Nederlandse Kampioenschappen Kata, Centrale Dangraadexamens o.l.v het Centraal Dangraad College, Centrale Kadertraining Dangraadhouders, Centrale Kadertraining Kyugraden, Kyokushin Reünie, Kyokushin Lentekamp, Kyokushin Jeugdkamp, Kyokushin Seminars 5 per jaar, Kyokushin Strandtrainingen 3 per jaar, Kyokushin zwembadtraining 2 per jaar en officieel gecertificeerde scheidsrechtercursus zullen ten alle tijden in Europa 'open' blijven en toegankelijk zijn voor alle organisatie's. Ook zult u maandelijks een N.K.O. nieuwsbrief ontvangen voor uw leden.  
 
Als u een sportschoolhouder of sensei bent die interesse heeft dan kunt u informatie waarin uw achtergrond, biografie en reden waarom u zich wilt aansluiten bij de Europese Kyokushin Organization Kyokushin Kai Kan  sturen aan : Sjaak van de Velde shihan. In het geval u nog niet geregistreerd staat op de Kyokushin Dangradenlijst kunt u alle info opsturen en dan zullen wij u zo spoedig mogelijk toevoegen.
  
Op dit moment zijn er kyokushin Dojo's aangesloten in de volgende Europese landen : Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Noorwegen, Denemarken, Finland, Georgië en Rusland. Zie http://www.musashi.nl/frame_EKO.htm Diverse aanvragen van Dojo's van andere landen en Dojo's uit al aangesloten landen zijn nog in behandeling. We houden u op de hoogte.

 
Osu !! Sjaak van de Velde shihan

3e Open Nederlands Kampioenschap Kata

17 december 2005, Klaaswaal

Dit Open Nederlands Kampioenschap Kata werd georganiseerd door shihan Sjaak van de Velde van de Musashi Dojo en stond onder auspiciën van de Nederlandse Kyokushin Organisatie en Europese Kyokushin Organisatie.

Alle deelnemers moesten tijdens 7 rondes een aantal voorgeschreven kata’s lopen en de balans tussen aanvallende en verdedigende technieken, de houdingen, de richtingen en de technieken moesten door de jury worden beoordeeld. Belangrijke punten die beheerst moesten worden waren : balans, coördinatie, juiste ademhaling, concentratie,  explosiviteit en perfect uitgevoerde technieken.

Hier het wedstrijd schema :

1e ronde : Pinan Kata naar keuze
2e ronde : Gekisai Dai Kata / Tsuki no Kata / Sanchin Kata
3e ronde : Pinan Kata naar keuze
4e ronde : Saiha Kata / Yang tsu Kata / Tensho kata
5e ronde : Kanku dai Kata / Seenchin Kata / Gekisai sho Kata
6e ronde : Seipa Kata / Sushio Kata / Garyu Kata
7e ronde : Vrije keuze Kata

Dames t/m 20 jaar

1e plaats

 Kimberley van de Velde

 257.2 punten

 

2e plaats

 Joyce Sweers

 223.8 punten

 

3e plaats

 Anoeshka van de Niet

 220.8 punten

 

 

Heren t/m 20 jaar

1e plaats

 Marco Schravesande

 216.0 punten

 

2e plaats

 Dirk van Leenen

 205.0 punten

 

3e plaats

 Didier Batenburg

 203.5 punten

 

 

Dames

1e plaats

 Linda Seitz

 265.0 punten

 

2e plaats

 Katarina Radaic

 264.2 punten

 

3e plaats

 Dasha van Amsterdam

 228.3 punten

 

 

Heren

1e plaats

 Michael van de Velde

 287.0 punten

 

2e plaats

 Jim Meijers

 259.4 punten

 

3e plaats

 Robbert Houtman

 247.0 punten

 

 

 

 


Felicitaties namens onze sportschool en alle leden voor Michael van de Velde, Kimberley van de Velde en Marco Schravensande voor het behalen van een 1ste plaats.  Maar ook Jim Meijers 2e plaats, Dirk van Leenen 2e plaats en Didier Batenburg 3e plaats presteerde zeer behoorlijk. Allen van harte gefeliciteerd.

Onze dank gaat uit naar iedereen die een bijdrage heeft geleverd om dit Nederlands  Kampioenschap Kata tot een succes te maken, naar Ad van Poppel voor het bijhouden van de scores, naar Wim Kleijn voor het vastleggen van dit evenement. Speciale dank gaat uit naar de hoofdjury die tijdens dit kampioenschap alle kandidaten heeft beoordeeld, te weten : shihan Marius Goedegebuur, shihan Sjaak van de Velde, shihan Bart Hage, shihan Henk Sweers en sensei  Herman Wijnbelt. Op zondag 1 oktober 2006 zal het 4e Open Nederlands Kampioenschap worden gehouden in Numansdorp. U bent wederom van harte welkom ! Osu ! Musashi Dojo.

 

 

Voor de foto's van het toernooi bezoek onze fotoreportage-pagina.


Sportverkiezing Strijen 2005
6 december 2005, Numansdorp
 
Er zijn de afgelopen maanden 15 individuele sporters aangedragen ten behoeve van de Sportverkiezing 2005. De jury, onder voorzitterschap van wethouder Gert Jan Buitendijk, heeft op woensdag 30 november de volgende voordrachten gehonoreerd met een nominatie :
 
Lennart van Egmont - Tennis, Petra Schouten Indoor-roeien en Michael van de Velde - Karate
 
 
 
Tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Strijen, op maandag 2 januari aanstaande ontvangt 1 van de genomineerden uit handen van burgemeester Oster de sportprijs voor de beste individuele sporter van de gemeente Strijen. De nieuwjaarsontmoeting wordt gehouden in het gemeentehuis en begint om 19.30 uur.
 
Met vriendelijke groet,
burgemeester en wethouders van Strijen :
de burgemeester C.J. de Visser
 

Centrale Kadertraining
3 december 2005,
Numansdorp


9e Open European Championship Kyokushin
27 November  2005
 

 

 

 

 

Dit Open Europese Kampioenschap werd georganiseerd door shihan Sjaak van de Velde van de Musashi Dojo en stond onder auspiciën van de Nederlandse Kyokushin Organisatie en Europese Kyokushin Organisatie. Aan dit zeer sterk bezette Europese kampioenschap namen 50 karateka’s deel uit : Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Spanje, Noorwegen, Polen, Turkije, Pakistan en Iran. In alle poules moesten de deelnemers minimaal 3 of 4 wedstrijden winnen om in de finale terecht te komen. Er werd geknokt op het kyokushin reglement of te wel knock out knock down regels en er werd het gebruikelijk eliminatie systeem gehanteerd wat betekende dat als je 1 partij verloor je uit het toernooi lag. Een partij duurde 2 x 2 minuten met een mogelijke verlenging van nogmaals 2 minuten. In de halve finale en finale’s duurde een partij 2 x 2 minuten met een mogelijke verlenging van nogmaals 2 x 2 minuten. De sporthal Apollo zat afgeladen met fans uit binnen- en buitenland en het zeer enthousiaste en sportieve publiek werd getrakteerd op kyokushin van de bovenste plank. Er waren vele keiharde knock outs en van alle partijen haalde slechts 6 partijen het eind, de rest werd beslist op ippon of via een keiharde knock out. Vechters, coaches en publiek verdienen een groot compliment voor hun sportieve en respectvolle gedrag t.o.v. elkaar en naar elkaar toe. Osu ! 

Deelnemende kyokushin organisatie's waren : Nederlandse Kyokushin Organisatie, Nederlandse Karate Associatie, IKO Matsushima, International Federation of Karate, United Federation of Kyokushin Karate, Karate Bond Nederland, Kyokushin Union, International Seishin Kyokushin Karate Organization, Ashihara Nederland en onafhankelijke kyokushin Dojo’s.

Uitslagen 9e Open Europees Kampioenschap Kyokushin Karate 

Lightweight

1st place

Asghar Adivi Ghanbari

Musashi Dojo

2nd place

Ronald Wanck

Nintai Dojo

3rd place

Jimmy de Meza

Fighting Spirit Dojo

4th place

Paul Andrews

Hythe Dojo

5th place

Lars Christian Myhre

Norwegian Kyokushin

6th place

Jim Meijers

Musashi Dojo

7th place

Hakan Erbil

Sahinbas Dojo

8th place

Mats Sordal

Norwegian Kyokushin

 

Middleweight

1st place

Maciej Kopec

UKS Sparta Warschau

2nd place

Michael van de Velde

Musashi Dojo

3rd place

Ahmet Uzun

Norwegian Kyokushin

4th place

Joachim J Ygard

Norwegian Kyokushin

5th place

Trevor Kingston

Canterbury Dojo

6th place

Erhan Almaz

Norwegian Kyokushin

7th place

Michel Roordink

Kyoto Gym

8th place

Achmed Memmet

Kyokushin Istanboel

 

Heavyweight

1st place

Saeed Azoogh

Kyokushin karate Iran

2nd place

Arjan Zuidijk

Musashi Dojo

3rd place

Mike Dziedzic

UKS Sparta Warschau

4th place

Mike van ’t Zelfde

Kyoto Gym

5th place

Shahram Vafael Sefat

Kyokushin karate Iran

6th place

Marc de Roodt

Kyoto Gym

7th place

Jamie Hodgkinston

Hythe Dojo

8th place

Ivan Jimeno

Seichin Belsa Dojo

 

Ladies open

1st place

Annemarie Chapman

Folkestone Kyokushin

2nd place

Jessica Visser

Kyoto Gym

3rd place

Wendy de Does

Kyoto Gym

4th place

Sam Wigley

Canterbury Dojo

5th place

Michelle Russel

Canterbury Dojo

6th place

Sacha Muller

Kyokushin Berlin

7th place

Vonne Johanson

Denmark Vega Dojo

8th place

Vera Palman

Kyokushin Belgium

Sensei Michael van de Velde en Arjan Zuidijk in de kwart en halve finale’s 

Onze dank gaat uit naar iedereen die een bijdrage heeft geleverd om dit Europese Kampioenschap tot een succes te maken, naar Ad van Poppel voor het bijhouden van de poule indelingen, naar Wim Kleijn voor heel veel werk achter de schermen en naar toernooi arts Soeresh Bhatoe van Fighting Dokters.

Felicitaties namens onze sportschool en alle leden voor Arjan Zuidijk en Michael van de Velde die zich beiden een weg naar de finales knokte in respectievelijk het zwaar- en middengewicht. Arjan verloor de finale op punten van een Iraanse topvechter na een spetterend gevecht en Michael kon vanwege een blessure helaas niet vechten in de finale tegen zijn Poolse tegenstander. Beide karateka’s behaalde zilver op dit zeer sterk bezette toernooi. Voor sportschool Musashi vocht ook Asghar Adivi Ghanbari mee in de lichtgewichtklasse. Asghar woont sinds kort in Nederland en traint regelmatig mee in de Musashi Dojo’s. Asghar leverde een topprestatie want hij werd Europees kampioen in het lichtgewicht. Felicitaties voor Asghar, osu !!

Arjan Zuidijk

2e plaats Europese Kampioenschappen zwaargewicht 

Michael van de Velde

2e plaats Europese Kampioenschappen middengewicht

              

Speciale dank gaat uit naar alle hoofd- en hoekscheidsrechters die het toernooi in goede banen hebben geleid, te weten : shihan Sjaak van de Velde, Sensei Con Voermans, shihan Pedro Beltran, shihan Marius Goedegebuur, shihan Bart Hage, shihan Paul Sarginson, Sensei Can Sahinbas, Sensei Goksel Sahinbas, sensei Herman Wijnbelt, sensei Bart Beerens en sempai Henk Dakkenhorst. Op zondag 12 november 2006 zal het 10e Open Europese Kampioenschap worden gehouden in Strijen. U bent wederom van harte welkom !

Osu !

Musashi Dojo

sensei Michael van de Velde tijdens de kwart finale’s

 

Maciej Kopec, shihan Sjaak vd Velde, sensei Mike Dziedzic

Iraaanse team en medewerkers van de Iraanse ambassade

Sensei Goksel Sahinbas, shihan Bart Hage,

sensei Michael vd Velde

Sensei Saeed Azoogh, shihan Sjaak vd Velde, sensei Michael vd Velde

Arjan Zuidijk en sensei Michael van de Velde      

Sensei Michael van de Velde en sensei Asghar Adivi Ghanbari

Voor de foto's van het toernooi bezoek onze fotoreportage-pagina.

 


Centrale Kadertraining N.K.O.
12 November 2005, Klaaswaal


8e Kyokushin karate seminar
6 November 2005 Numansdorp10e Kyokushin Zwembadtraining
28 Oktober 2005 Strijen
 
 

Training voor Algemeen Dagblad interview
28 Oktober 2005 Strijen

 


Sensei's Sahinbas aangesteld als bondscoaches N.K.O.
16 Oktober 2005 Numansdorp
 
 
Sensei Can Sahinbas en sensei Goksel Sahinbas zijn per direct aangesteld als bondscoaches van de Nederlandse Kyokushin Organisatie. Beide sensei's zullen de selectietraining gaan verzorgen voor alle wedstrijdkarateka's van de N.K.O. De training zal zoveel mogelijk gehouden gaan worden op elke 1e zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Plaats waar deze training gehouden zal worden is Sahinbas Dojo te Leiden. Alle datums t/m 31 dec 2006 kunt u vinden op http://www.musashi.nl/nieuwsbrief.htm Shihan Sjaak van de Velde en sensei Michael van de Velde zullen verantwoordelijk blijven voor de Centrale Kadertraining voor Dangraadhouders van de Nederlandse Kyokushin Organisatie welke zoveel mogelijk zal worden gehouden op elke 2e zaterdag in de maand, zomervakantie uitgezonderd. 

 


22e Open Kyokushin Strandtraining
15 Oktober 2005
 
 

 

 
Zwarte band training
8 Oktober 2005 Numansdorp
 
 
Voor foto's van deze Kadertraining bezoek onze fotoreportagepagina

 


Aansluiting Dojo bij N.K.O.
5 Oktober 2005

In de 1e week van oktober heeft de Kyokushin Karate Nihon Dojo zich aangesloten bij de Nederlandse Kyokushin Organisatie. Wij verwelkomen sensei Antwan van Uden en sensei Alex van Meel uit Uden tesamen met al hun leerlingen bij de Nederlandse en Europese Kyokushin Organisatie. Osu !!

 


 

Kickoksen met Jan en Henk Oosterbaan
4 Oktober 2005
 
 


 

Feestavond 10 jarig bestaan Musashi Dojo
17 September 2005 Leiden
 
Op zaterdag 17 september is met een groot feest het 10 jarig jubileum van Musashi Dojo gevierd. Ongeveer 150 leerlingen, oud leerlingen, vrienden, collega's en pers waren aanwezig op deze avond om deze mijlpaal te vieren onder het genot van een hapje en een drankje. Aan het begin van de avond werd er door shihan Marius Goedegebuur uitgebreid teruggeblikt op de afgelopen periode en zijn 'korte' speech van slechts 20 minuten werd aangekleed met leuke anekdotes van gebeurtenissen uit de laatste 10 jaar. Anja van de Velde werd speciaal naar voren gehaald door shihan Marius om een kado in ontvangst te nemen en werd bedankt door de leden omdat zij de stille kracht is achter de schermen en omdat zij het niet altijd makkelijk heeft gehad met een man en 3 kinderen die soms wel 6 dagen per week met karate bezig zijn. Shihan Sjaak mocht vele kado's in ontvangst nemen die hem werden aangeboden door de verschillende sportscholen, van mensen persoonlijk en er was een prachtig kado van alle Musashi leden tesamen wat hij duidelijk heel mooi vond. Shihan Sjaak bedankte zijn vrouw Anja, zijn zoon Michael en shihan Marius voor de steun in de afgelopen 10 jaar maar ook sensei Can & Goksel Sahinbas die hun Dojo beschibaar hebben gesteld voor dit feest en als blijk van waardering gaf hij hun allen een klein persoonlijk kado. Ook bedankte hij alle Musashi leden, vrienden en sensei's van de NKO die de moeite hadden genomen om bij dit feest aanwezig te zijn.


Rond 20.30 werden alle 10 examen kandidaten naar voren geroepen
die op 30 mei een 4 uur durend technisch examen hadden afgelegd en op 20 juni het bijbehorende 30, 40 en 50 man Kumite hadden volbracht van 2 minuten per partij. Een voor een werden zij naar voren geroepen en gegradueerd naar de graad waar ze figuurlijk en letterlijk voor hadden geknokt en bloed, zweet en tranen voor hadden gelaten en zo hoort het ook en niet anders. Alle geslaagden ontvingen een officieel Japans I.K.O. certificaat en een originele Isami kyokushin black belt met hun naam er op in katakana. Allen zijn vanaf 17 september 2005 officieel Japans erkende Dangraadhouders van de International Karate Organization Kyokushin Kai Kan. 2 andere sensei's en 1 shihan kregen ook hun originele Japanse kyokushin zwarte band uitgereikt die ze vele jaren geleden al hadden behaald, maar het enige wat deze mensen hebben gekregen in het verleden was een certificaat want een band kon er in die tijd blijkbaar niet af. Dat werd dus gelijk rechtgezet door shihan Sjaak en hij zei ook dat als je wordt gegradueerd je gewoon een certificaat en een kyokushin band behoord te ontvangen. Na een afsluitende foto sessie was het tijd voor de kurken te ontpoppen en voor het proosten. Het feest duurde tot ver in de late uurtjes en er werd veel plezier gemaakt en we kunnen met zijn allen zeggen dat het zeer geslaagd, leuk en gezellig was. Iedereen bedankt en we zien elkaar weer spoedig en we gaan onverstoorbaar door op onze ingeslagen weg, osu !

Voor foto's van deze feestavond bezoek onze fotoreportage-pagina

Uitnodiging feestavond 10 jarig bestaan Musashi Dojo + Dangraad promotie's
17 September 2005
 
Beste vrienden, collega's, leerlingen en oud leerlingen van sportschool Musashi, bij deze willen wij u allen uitnodigen voor de feestavond ter ere van het 10 jarig jubileum van de Musashi Dojo. U bent allen van harte welkom om deze mijlpaal tesamen met ons te vieren onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard zijn uw vrouw of vriendin en kinderen ook welkom. Tevens zal er op deze avond de uitreiking plaatsvinden van de Dangraad certificaten en banden aan alle geslaagde examenkandidaten.
 
 Zaterdag 17 september 19:00 uur
Sportschool Sahinbas
Corantijnstraat 2a in Leiden
Toegang alleen met Uitnodiging
 
Ik hoop dat u in de gelegenheid zult zijn om deze feestavond bij te wonen want dan maken we er met zijn allen een groot en leuk feest van. Laat u mij wel even van te voren weten met hoeveel mensen u komt. Hieronder kunt u de routebeschrijving vinden. Namens alle leerlingen en familieleden besluit ik dan met : Tot dan !!!
 
Groetjes en osu !!
Kimberley, Cynthia, Michael, Anja en Sjaak van de Velde
 

Iraanse wedstrijdteam te gast bij Musashi
1 september 2005 Barendrecht

Op donderdag 1 september waren shihan Jahanbakhsh Moradi en shihan Hossein Afrasiabi tesamen met leerlingen wederom te gast in de Musashi Dojo te Barendrecht voor het geven van een Kyokushin seminar. Shihan Moradi is Branch Chief of Iran en shihan Afrasiabi is de regerende kampioen kumite van Iran. De aanwezige leerlingen werden getrakteerd op een Japanse training. Ook was er tijd voor het uitwisselen van kennis over Kata en sensei Michael van de Velde liep op verzoek van de Iraanse shihans de Garyu, Kanku-dai, Sushio, Seipa, Gekisai sho, Gekisai dai en Saiha Kata wat hem een warm applaus opleverde van de Iraanse shihans.
Shihan Sjaak kreeg van de de Iraanse sponsor een prachtig schilderij en tapijt aangeboden om de onderlinge vriendschap nog is goed te benadrukken. Na de training werden de buitenlanse gasten getrakteerd op een etentje waar het een en ander werd bijgepraat. Shihan Sjaak, shihan Marius en sensei Michael werden uitgenodigd om naar Iran te komen voor een stage te geven van een week en er werden afspraken gemaakt wat betreft toernooien en kampen. Osu !

Voor foto's van deze gezamelijke training bezoek onze fotoreportagepagina

8e Kyokushin Karatekamp Strijen Sas
27 / 28 augustus 2005


Aan dit 8e Kyokushin Kamp hebben in totaal 35 kyokushin karateka's deel genomen. Tijdens dit kamp zijn de deelnemers tot op de bodem van hun fysieke en mentale kunnen gegaan. Er werden in totaal 7 traditionele kyokushin trainingen afgewerkt waaronder 2 nachttrainingen met o.a. een duurloop van 5 km. Alle deelnemers bij deze de complimenten voor hun geweldige kyokushin fighting spirit maar vooral de hele kleintjes, 6 tot 10 jaar verdienen een groot compliment want zij hebben een geweldige prestatie neergezet door alles gewoon mee te doen.

Deelnemende Dojo's : Musashi Dojo Westmaas, Musashi Dojo Numansdorp, Sahinbas Dojo Leiden, Budokai Tilburg, Nihon Dojo Uden en Kyokushin Van de Hoofdakker Harderwijk.
Op verzoek zal het kamp in Strijen Sas volgend jaar voor het eerst 2 x per jaar worden georganiseert. Het 9e en 10 Open Kyokushin Kamp in Strijen Sas zal plaatsvinden op de volgende datums : 24/25 juni 2006 en 23/24 september 2006 en het 10e Open Kyokushin Lente Kamp voor de senioren zal worden gehouden van 12 t/m 14 mei 2006 in Baarle Nassau. U bent wederom allen van harte welkom ongeacht bond of organisatie. Osu!!

Voor meer foto's van dit kamp bezoek onze fotoreportagepagina

Musashi opent nieuwe Kyokushin Dojo in Barendrecht.
18 Augustus 2005

Direkt na de grote vakantie zal sportschool Musashi starten met kyokushin karate in de gemeente Barendrecht in de nieuwbouwwijk Carnissenlanden. Vanaf donderdag 18 augustus zal wekelijks op de donderdagavond kyokushin karate worden geven in Sporthal de Riederpoort. van 18.00 - 19.00 uur Jeugd t/m 14 jaar en van 19.00 - 20.00 uur senioren vanaf 15 jaar. Iedereen is welkom om een keer gratis kennis te komen maken met deze hele effectieve verdedigingssport die beter bekend staat als the Strongest karate in the World.Sporthal : Riederpoort
Riederhagen 2
2992 GK Barendrecht

Routebeschrijving:
Route: Rijksweg A29 (Rotterdam - Hellegatsplein), afslag Barendrecht-Carnisselanden/Heerjansdam, afslag 20. Vanuit de richting Rotterdam einde afslag rechts (Kilweg), vanaf Hellegatsplein einde afslag links (Kilweg) (links voorsorteren). Rotonde driekwart nemen en rechtsaf (tussen flats en water in) Portlandse Baan.

Op volgende rotonde meteen rechts, na 100 meter onder blauwe P door. Weg blijven volgen (benedendijks). Op kruispunt rechtdoor (Rhoon in). Op rotonde rechtsaf (Barendrecht weer in), dit is de wijk Riederhoek.

Na markante flat rechtsaf, woonerf, vervolgens 3e straat links, doorrijden tot einde, daar rechts. Sporthal en school liggen aan de linkerhand


In loving Memory of one of the best Kyokushin Fighters ever
Sensei Peter Smit

24-12-1961 -  15-08-2005

 

Vaarwel Hurricane

tot mijn grote verbijstering
ontving ik vandaag bericht
bericht van jou overlijden
Lieve Peter hoe kan dat nou
Hoe is het in hemelsnaam mogelijk
je had zo heel veel om voor te leven
je had nog zo veel dingen te doen
je was nog zo jong
zo aardig, spontaan en vrolijk
een rots in de branding
in al je eenvoudig openheid
eerlijk standvastig en vastberaden
altijd bezig, altijd aanwezig
altijd zoekend naar nieuwe uitdagingen
niet geremd door vooroordelen
sprankelend en openhartig
je was niet enkel een gewaardeerde collega
je was ook een hele goede vriend
Lieve Peter ik zal je vreselijk missen
maar ik zal je nooit vergeten, slaap zacht.
Vaarwel Hurricane

Oesh SjaakFighter in the Wind - the life of Oyama
25 Juni 2005

Fighter in the Wind tells the life story of Oyama Masutatsu and if at times while watching you sense a feeling a Déjà Vu coming on this might be because in the mid-1970’s cult Japanese film icon Sonny Chiba portrayed Oyama Masutatsu in a trilogy of films (Karate Bullfighter, Karate Bearfighter and Karate for Life). While many elements from the series of films that starred Sonny Chiba have been carried over for this retelling of Oyama life there is plenty new information that is revealed that was absent form these previous films. Another major difference between the two is that Sonny Chiba played Oyama as a larger then life persona while this gives a more realistic look that equally balances his triumphs and falls from grace. It is also because of this balance and Yang Dong-geun brilliant performance as Oyama that we are moved to great emotional depths that were not present in the films Sonny Chiba starred in. Yun-ho Yang beautifully recaptures the past with his documentary approach to this film. He also opts not to go the standard route when staging and filming the films martial arts sequences. Even though these fight scenes are shorter then your typical martial arts film they don’t lose any of their overall impact. The characters are well defined and the cast through out the films rises above the material elevating this moving drama into something more then just an action film. One part of the film that in many respects has become a standard in films made in Asia that deal with World War 2 is American soldiers raping the local women. These moments are the most difficult to stomach and never easy to watch. Fighter in the Wind has all the key elements that we have come to expect from martial arts films like exacting revenge and mind blowing martial arts sequences.
Fighter in the Wind: 2DSE
Whatch the trailer.
 
Sensei Peter Meerburg - R.I.P.
22 juni 2005
 

Verbijsterd is het passende woord van vandaag....
Verbijsterd was het woord toen het bericht kwam dat je een hartstilstand had gekregen vlak na je karatelessen
Ik ben er kapot van want je was nog zo jong .....
Een hele grote leegte laat je achter, wij zullen je allemaal vreselijk missen.
In mijn hart heb ik je gesloten, als mens en als mijn eerste echte kyokushin leraar, jammer dat het maar zo kort heeft mogen duren.
Jij hebt me alle grondbeginselen bijgebracht van het kyokushin en daar zal ik je altijd dankbaar voor zijn.
Wat er ook gebeurt, altijd blijven doorknokken was jouw slogan.
Maar wat er ook gebeurt, ik en vele met mij zullen je nooit vergeten.
Wij hebben jou voor altijd in ons hart gesloten.
Je bent nu niet meer in ons midden, maar in onze gedachten zul je altijd bij ons zijn.
Vaarwel sensei Peter, het ga je goed....
Domo arigato, Osu !!
 
Ik wens de familie Meerburg, zijn N.K.A. collega's en karate vrienden heel veel sterkte toe met dit hele grote verlies.
 
Sjaak van de Velde
namens alle leraren en leerlingen van de N.K.O.

 
De laatste dagen van het einde
dan wordt de grote wereld klein
is plotseling alles onbeduidend
tot het laatste beetje pijn
Wat wij zo belangrijk vinden
verliest zijn glans, verliest zijn zin
maar achter die gesloten ogen
glanst een heel groot begin
 
 
 

Centrale Dangraad examens N.K.O. 
20 Juni 2005
 
Maandag 20 juni was het dan uiteindelijk zo ver, het uur der waarheid was aangebroken voor 11 examenkandidaten want toen werden de Centrale Dangraad examen gehouden van de Nederlandse Kyokushin Organisatie die is aangesloten bij de IKO Sosai de officiele kyokushin organisatie in Japan. De examencommissie bestond uit shihan Sjaak van de Velde, Branch Chief of the Netherlands, shihan Marius Goedegebuur en sensei Jan Norder.
 
Het kyokushin karate staat bekend als "The Strongest Karate in the World" en dat is niet voor niets omdat in kyokushin full kontakt karate wordt gevochten op knock out knock down regels, m.a.w. volle stoten en trappen zijn op het lichaam toegestaan en ook volle trappen en knieen naar het hoofd zijn toegestaan. Het enige wat verboden is, is stoten naar het gezicht. Deze vorm van karate benaderd dus het "echte" gevecht en alles is er op gericht om je tegenstander zo snel mogelijk uit te schakelen. 
Op 30 mei hadden de kandidaten al een 4 uur durend technisch examen afgelegd en nu was het dus tijd voor het fysieke gedeelte, de 30, 40 en 50 man Kumite oftewel, 30, 40 of 50 partijen knokken tegen verschillende tegenstanders. Elke partij duurt 2 minuten met daartussen 1 minuut rust en deze ultieme test is de allerzwaartse test in de vechtsport en is beroemd over de hele wereld omdat de examenkandidaten een bijna onmenselijke prestatie moeten afleggen waarbij doorzettingsvermogen, karakter en fighting spirit worden getest onder bijna onmenselijke fysieke omstandigheden. De bedoeling van deze test is om de examenkandidaat over een streep te trekken en een prestatie te laten leveren die hijzelf en andere niet voor mogelijk hadden gehouden. Het is onmogelijk om alle partijen te winnen maar het gaat er om aan het einde van de partijen te staan. Ga je neer tijdens een van deze partijen dan moet je zelf opstaan om het gevecht weer aan te gaan en zo gaat dat maar door en alleen de allersterksten staan steeds weer op en gaan weer het gevecht aan. Ook zijn er kandidaten die niet meer kunnen en die blijven liggen of die er mee uitscheiden maar dan ben je gezak. Vandaar dat als je deze ultieme test hebt gedaan, dan het je bijna iets onmogelijks hebt gepresteerd.
 
De omstandigheden tijdens het examen op maandag waren onmenselijk en zelfs bizar te noemen omdat het een van de allerheetste dagen ooit was in Nederland. Bij aanvang van het examen wees het kwik 36 graden aan en maar liefst 65 vechters waren aanwezig waaronder 11 examenkandidaten waaronder een Braziliaanse topvechter die speciaal was overgekomen om deze 50 man kumite te doen. Van de 11 examenkandidaten waren er 10 mannen en een dame - Kimberley - en na een korte warming up van slechts 10 minuten liep de temperatuur in de sporthal op tot boven de 45 graden en door de examencommissie werden speciale drinkpauzes ingelast omdat de omstandigheden te extreem werden en sommige mensen bijna flauw vielen door de absurde hoge temperatuur.

Maar het examen ging gewoon door en sommige karateka's die er waren om te komen sparren trokken het niet meer en moesten afhaken maar de examenkandidaten gingen schijnbaar onverstoorbaar door, geconcentreerd en gefocust tot het uiterste om deze test tot een goed einde te brengen want hier hadden ze minimaal 10 jaar of sommige zelfs ruim 20 jaar voor getraint. Naarmate het examen vorderde kwamen de vermoeidheidsverschijnselen en emotie boven, maar ook de "pijn" maar onder luide aanmoedingen ging iedereen steeds weer het gevecht aan. Tussen de laatste 10 partijen moest er steeds worden opgedrukt op de vuisten en buikspierseries worden gemaakt van 100 a 150 stuks en dat was moordend maar dat alles was om het doorzettingsvermogen te testen van de examenkandidaten. Zo rond de 25e partij was er een breekpunt en je kon zien dat er een aantal flink door heen zaten, ze waren leeg, versleten, gewoon op, maar de 1e danners moesten nog 5 partijen knokken van 2 minuten en Herman, Cesar, Can, Goksel en Michael moesten er nog 25 dus die waren pas op de helft. Deze partijen duurde voor hun een eeuwigheid. Het huilen stond hun nader dan het lachen en ja er kwam een sterke emotie en drang naar boven om toch weer door te gaan en onder een oordovend applaus werkten 7 kqandidaten alle 30 partijen af en na de laatste partij zakten een aantal door hun benen heen en vielen plat neer want ze waren op, leeg tot het gaatje maar ze hadden het volbracht en wel onder extreme tropische omstandigheden wat het examen nog eens 2 x zo zwaar maakte als normaal. Ondanks het vele tussentijdse drinken waren sommige kandidaten 4 kg afgevallen wat nog is bewijst hoe zwaar deze Kumite was.

Maar lang konden ze niet blijven liggen omdat alle kandidaten voor de examencommissie nog een 2 breektesten moest volbrengen. Dus nogmaals jezelf opladen terwijl je eigenlijk niks meer hebt, ga er maar is aanstaan. Er moesten planken worden gebroken met een mawashi geri, ronddraaiende hoge trap. De 2e breektest moest er worden gebroken met de elleboog door houten planken.
 
Dus jezelf nog een keer opladen en het werd muisstil, uiterste concentratie, pijn wegdenken en ........................................... trappen en slaan met alles wat je nog uit je lichaam kan persen en ja de planken spleten bij iedereen uiteen als luciferhoutjes en toen kwam de onlading, tranen rolde over sommige gezichten en sommige werden plat geknuffeld want ze hadden het toch maar geflikt.
En toen waren er nog 5 kandidaten over voor de laatste 20 partijen want ze hadden er pas 30 weg, Herman, Michael, Cesar, Goksel en Can konden weer aan de bak en nu werd het temp opgevoerd. Tussen de laatste 20 partijen moesten ze nog 1000 buikspieren doen in series en push ups  Deze 20 partijen van 2 minuten duurde voor hun een eeuwigheid en diverse malen ging er een kandidaat tegen de vlakte maar telkens stonden ze zelf op en knokte zich terug. Wat werd er hard gevochten en niemand werd gespaard maar dat was ook wederzijds want de sensei's vochten voor wat ze waard waren en beukte net zo hard terug en je zag ook diverse "helpers" plat gaan maar een ding stond vast, hier werd geknokt op het scherp van de snede en zo hoort het ook, vechten voor lijfsbehoud en gaan tot het uiterste en soms zelfs nog verder. Na een 4 uur durend examen werd eindelijk de 50 ste partij afgewerkt en na het laatste "yame" van de examen commissie brak er een oorverdovend staand applaus los voor deze geweldenaren want ze hadden iets gepresteerd wat maar voor heel weinig mensen is weggelegd. Complimenten voor alle karateka's die het technisch examen en de 30 en 50 man Kumite hebben volbracht, osu !
                                    
De volgende karateka's zijn geslaagd :
 
  
 • Shodan : Henk Bothoff
 • Shodan : Abdul Bensaid
 • Shodan : Rob Bakker
 • Shodan : Jim Meijers
 • Shodan : Gokhan Sahinbas
 • Shodan : Kimberley van de Velde
 • Sandan : Cesar Duarte
 • Sandan : Michael van de Velde
 • Yondan : Herman Wijnbelt
 • Yondan : Goksel Sahinbas
 • Yondan : Can Sahinbas
 •                                                                       
   
   
  Voor foto's van deze training bezoek onze fotoreportage-pagina.
   

   
  Jim, Kimberley en Michael geslaagd voor Dangraad.
  20 Juni 2005
   

  Jim, Kimberley en Michael van harte gefeliciteerd met jullie promotie, osu !
   
  Special vermelding voor Kimberley omdat zij de eerste vrouwelijke zwarte band bij Musashi is en dat is op zich al een geweldige prestatie in deze keiharde full kontakt sport. Kim je hebt 10 jaar zware trainingarbeid weten om te zetten naar een Shodan graad en daarvoor ons aller felicitaties voor deze echt unieke prestatie, osu !


   
  Voor foto's van dit examen bezoek onze fotoreportage-pagina.
   

  Opnames voor kyokushin karate encyclopedie
  19 Juni 2005

   


   
   

  Gezamelijk Kyokushin training Nederland, Brazilie en Iran
  17 Juni 2005

  Op vrijdag 17 juni waren shihan Amini, 6e Dan Kyokushin, Shihan Jahanbakhsh Moradi 5e Dan Kyokushin Branch Chief of Iran en President of the Middle East en Sensei Cesar Duarte 2e Dan, Kyokushin Branch Chief of Brazilie te gast in de Musashi Dojo. Het programma werd in eerste instantie behoorlijk verstoord door de treinstaking en de gasten moesten per taxi van Schiphol overkomen maar na heel veel files was toch iedereen op tijd voor de training. Tesamen werd er 2 uur heel relaxt getraind op kihon en Kumite en kata's werden op verzoek van de Iraanse shihans uitgediept om detailverschillen te bespreken. Shihan Sjaak kreeg van de de Iraanse sponsor nog een paar mooi kadoos aangeboden om de onderlinge vriendschap nog is goed te benadrukken. Na de training werden de buitenlanse gasten getrakteerd op een etentje waar het een en ander werd bijgepraat en dankzij de hulp van een Iraanse tolk die perfect Nederlands sprak zijn er een hoop dingen duidelijk geworden. Met zowel Iran als Brazilie is een onderling uitwisselings programma besproken wat betreft toernooien en kampen en de ondelinge banden zijn nog verder aangehaald en versterkt, osu !

  Voor foto's van deze gezamelijke training bezoek onze fotoreportage-pagina.
   


   

  Shihan Jahanbakhsh Moradi + officials komen stage lopen in Musashi Dojo
  12 -27 juni 2005
   
  Van 12 t/m 27 Juni zal shihan Jahanbakhsh Moradi en 3 Iraanse karateka's te gast zijn van shihan Sjaak van de Velde. Shihan Moradi is een internationaal bekende coach en zijn leerlingen behalen overal in de wereld zeer aansprekende resultaten op grote kyokushin toernooien. De N.K.O. is heel blij dat deze Iraanse delegatie dagelijks mee zal trainen in de Musashi Dojo's. Shihan Moradi staat rechts op onderstaande foto en is Branch Chief of Iran en 5e Dan Kyokushin.
   


  Sensei César Maximiano Duarte komt stage lopen in Musashi Dojo
  17 - 21 Juni 2005
   
  Van 17 t/m 21 Juni zal de Braziliaanse topvechter Sensei César Maximiano Duarte gast zijn van shihan Sjaak van de Velde. Hij zal gedurende deze 4 dagen stage komen lopen in de Musashi Dojo's en gedurende deze tijd zal hij ook een volledig technisch examen afleggen voor Sandan op zondag 19 juni. Op maandag 20 juni zal hij met de rest van de examenkandidaten de bijbehorende 50 man Kumite test afleggen. Sensei Sensei César Maximiano Duarte is meervoudig Braziliaans kampioen en heeft ook veel internationale kampioenschappen op zijn naam staan. De N.K.O. is dan ook heel blij met zijn komst.
   

   

   

  Centrale Kadertraining N.K.O.
  11 Juni 2005, Klaaswaal
   
  Op zaterdag 1 juni mei is de Centrale Kadertraining gehouden in Sporthal de Bongerd te Klaaswaal en deze training was open was voor elke Kyokushin Dojo ongeacht organisatie.

  De opkomst was ditmaal overweldigend met ruim 20 zwarte en bruine banders. Iedereen bedankt voor hun opkomst en support en de volgende Centrale Kadertraining zal worden gehouden op 10 september te Klaaswaal. Laat van te voren even weten of u komt of dat u verhinderd bent. Voor het programma en routebeschrijving zie elders deze pagina. U bent allen wederom van harte welkom, osu !
   
   
   

   

  21e Open Kyokushin Strandtraining
  4 Juni 2005
   
  Op zaterdag 4 juni is onder werkelijk hele slechte weersomstandigheden, regen, harde wind, buitentemperatuur 12 graden, zeewater 7 graden, de 21 Kyokushin strandtraining gehouden. Deze strandtraining werd gehouden op de Maasvlakte en stond o.l.v. shihan Sjaak van de Velde en shihan Marius Goedegebuur.
   


   
  Technisch examen Shodan, Nidan, Sandan en Yondan
  30 Mei 2005 Westmaas
   
  Op maandag 30 mei hebben een 10 tal heren en 1 dame examen gedaan voor 1e, 2e, 3e en 4e Dan. Het examen duurde ruim 3 uur en alle kandidaten werden uitgebreid getest op Kihon, Ippon kumites, Kyokushin kumites en Kata's. Daarnaast moesten alle alle hoge graden een stukje les verzorgen. Op 20 juni zullen zij de beruchte 30, 40 en 50 man Kumite test moeten ondergaan en elk hun aantal partijen moeten vechten van 2 minuten per tegenstander. Op die dag zal de Braziliaanse Sensei César Maximiano Duarte ook aanwezig zijn om de 50 man kumite af te leggen. Zijn technisch examen zal hij een dag voor het Kumite examen moeten afleggen. Wij wensen alle kandidaten heel veel sterkte, kracht en doorzettingsvermogen toe. osu !
   

   

   

  Centrale Kadertraining N.K.O.
  21 Mei 2005, Klaaswaal
   
  Op zaterdag 21 mei is de Centrale Kadertraining gehouden in Sporthal de Bongerd te Klaaswaal en deze training was open was voor elke Kyokushin Dojo ongeacht organisatie. Iedereen bedankt voor hun opkomst en support en de volgende Centrale Kadertraining zal worden gehouden op 11 juni te Klaaswaal. Laat van te voren even weten of u komt of dat u verhinderd bent. Voor het programma en routebeschrijving zie elders deze pagina. U bent allen wederom van harte welkom, osu!   

  Kleuren aanpassing Obi aan IKO standaard
  15 mei 2005
   
  Vanaf 1 juli zal er een wijziging worden doorgevoerd en de huidige bandkleuren van de N.K.O. zullen worden aangepast aan de wereldstandaard van de International Karate Organization Kyokushin Kai Kan zoals overal in de wereld gebruikelijk is in Kyokushin. Zie tabel bandkleuren

  Bij de kinderen blijven we het systeem van de tussen examens hanteren. Dat betekent dat ze elk kyu-graad een rode streep extra op hun band krijgen na het behalen van een (kinder) tussen-examenexamen. De volgorde loopt parallel aan de IKO kleuren van de band, wit, oranje, blauw, geel, groen, bruin, zwart


  Kyokushin wedstrijdtraining bij Ki-ai-do
  Halfweg  8 mei 2005
   
  Op zondag 8 mei waren we 's morgens met 6 leden te gast bij shihan Henk Sweers van de Ki-ai-do Dojo te Halfweg. De wedstrijdtraining stond o.l.v. sensei Appie Echteld en sensei Ronny Rivano. Er werd aandacht geschonken aan het punten systeem, het full kontakt systeem maar ook uitgebreid aan het grondwerk. Een hele leuke en leerzame seminar waar leden van beide sportscholen 2 uur hard en fanatiek samen trainden in een ontspannen sfeer 
   

   

  Voor foto's van deze seminar bezoek onze fotoreportage-pagina.

   


  6e Kyokushin karate seminar Sahinbas Dojo
  Leiden 8 mei 2005
   
  Ter voorbereiding op de komende Dangraad examens in mei en juni werd er 's middags in de Sahinbas Dojo een seminar gegeven om de laatste puntjes op de "i" te zetten en de examenkandidaten nog even bij te spijkeren op de punten die extra aandacht nodig hadden. De seminar stond o.l.v. shihan Sjaak van de Velde en sensei Michael van de Velde. Na ruim 2 1/2 uur trainen werd er tesamen wat gedronken en daarna ging de hele groep naar de binnenstad van Leiden om gezamelijk Syrisch te eten. Goede seminar, heerlijk eten, geweldige gastvrijheid en leuke avond.
   


   

  Voor foto's van deze seminar bezoek onze fotoreportage-pagina.

   


  Centrale Kadertraining N.K.O.
  16 April 2005, Klaaswaal
   
  Op zaterdag 16 april is de Centrale Kadertraining gehouden in Sporthal de Bongerd te Klaaswaal en deze training was open was voor elke Kyokushin Dojo ongeacht organisatie. Iedereen bedankt voor hun opkomst en support en de volgende Centrale Kadertraining zal worden gehouden op 21 mei te Klaaswaal en naar wat het nu laat aanzien zijn we dan met rond de 30 aanwezige shihan / sensei. Laat van te voren even weten of u komt of dat u verhinderd bent. Voor het programma en routebeschrijving zie elders deze pagina. U bent allen wederom van harte welkom, osu !
   

   
  9e Open Europees Kyokushin Lente Kamp
  8 t/m 10 april 2005


  Strive on! Be the greatest you can be. This is the true Kyokushin Way.

   

  Het Open Kyokushin Lentekamp werd georganiseerd door shihan Sjaak van de Velde van Sportschool Musashi uit Strijen. Zoals ieder jaar werd het Lentekamp gehouden in sportcentrum De Blokken te Baerle Nassau. Een groot aantal karateka's zijn in 3 dagen tijd tot op de bodem van hun fysieke en mentale kunnen gegaan en hebben in totaal 12 traditionele kyokushin trainingen van 2 uur afgewerkt en zichzelf beproefd. 

  Er was een zeer select kader aanwezig om de trainingen te verzorgen en te begeleiden, namelijk shihan Sjaak van de Velde, shihan Marius Goedegebuur, sensei Can Sahinbas, sensei Goksel Sahinbas, sensei Herman Wijnbelt en sensei Michael van de Velde. Gastdocent was shihan Jan de Bruin, 7e Dan kyokushin en Branch Chief van de Dutch Royal Navy.

  Alle aanwezige karateka's zijn in 3 dagen tijd tot op de bodem van hun fysieke en mentale kunnen gegaan, en hebben in totaal 12 traditionele kyokushin trainingen van 2 uur afgewerkt.Alle deelnemers bij deze de complimenten voor hun geweldige kyokushin fighting spirit en bovenmenselijke prestatie want de weersomstandigheden waren erbarmelijk; harde wind, regen, hagel en een temperatuur van 8 gr C overdag en 's nachts nachtvorst.

   

   

   

  Het weekend duurde van vrijdag 17.00 uur tot zondag 17.00 uur en was een groot succes gezien de reacties van de deelnemers en leraren. Vermoeid, maar met een voldaan gevoel, slenterde iedereen naar zijn auto om naar huis te rijden. Maar één ding is zeker: volgend jaar zijn ze weer van de partij! Alle deelnemers bij deze de complimenten voor hun geweldige kyokushin fighting spirit en bovenmenselijke prestatie.

  Het 10e Open Kyokushin Lente Kamp zal volgend jaar worden gehouden van 12 t/m 14 mei 2006 en onze gastheer Kees Bezemer van Kamphuis de Blokken zegde al toe i.v.m. het komende jubileum om de gehele groep aanwezige te trakteren op Bosche Bollen. U bent wederom allen van harte welkom. Osu !

   

  Voor foto's van dit 9e Kyokushin Lente Kamp bezoek onze fotoreportage-pagina.

  Hier kunt u een uitgebreid verslag lezen over het 8e Kyokushin Lente Kamp
   


  Aansluiting 3 Dojo's bij N.K.O.
  5 April 2005

  In de 1e week van april hebben wederom 3 nieuwe Kyokushin Dojo's zich aangesloten bij de N.K.O. Wij verwelkomen shihan Bart Hage (ex Bluming) van de Budokai Hage Dojo's uit Heerjansdam en Schiedam en sensei Ajay Gangadin (ex Hollander) van de Jayra Dojo uit Rotterdam tesamen met al hun leerlingen bij de Nederlandse Kyokushin Organisatie. Osu !!


  6e Open Nederlands Jeugd Kampioenschap
  3 April 2005

  Dit 6e Open Nederlands Jeugd Kampioenschap werd georganiseerd door shihan Sjaak van de Velde van Musashi Dojo en stond onder auspicien van de Nederlandse Kyokushin Organisatie en was echt open voor karateka’s en budoka's van alle organisatie’s. De animo voor dit 6e internationale kampioenschap was zo enorm dat de inschrijvingen ruim 6 weken van te voren per zaterdag 19 februari voortijdig gesloten werd i.v.m. het bereiken van het maximaal aantal inschrijvingen van 120 deelnemers.

  Er namen karateka's deel van 31 sportscholen uit o.a. Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland, Croatie en Turkije. Er werd gestreden in 9 verschillende poules ingedeeld naar gewicht, leeftijd en graad en er was een beloftepoule 18 t/m 20 jaar - 80 kg. Het was een goed en sportief toernooi en alle karateka(tjes) werden enthousiast aangemoedigd door een wel zeer sportief publiek in een bomvolle sporthal Apollo. Complimenten daarvoor, zo hoort het !.

  Speciale gasten waren sensei Alan Milcovic uit Duitsland en Shihan Darren Murphy leider van de Independent Kyokushin Schools of Karate uit Engeland die speciaal was overgekomen om persoonlijk kennis te komen maken. De afspraak was met Shihan Darren gemaakt dat hij een 2e Danner zou meenemen om een speciale partij van 4 x 2 minuten te draaien tegen sensei Michael van de Velde. Een soort Nederland - Engeland dus maar helaas zag onze Engelse deelnemer op het laatste moment af van deze partij en dat was best teleurstellend te noemen voor het publiek die uitzag naar deze kraker. 

  Uitslagen

  Meisjes lichtgewicht

  1e plaats Mariska Kort Musashi
  2e plaats Sharon Kort Musashi
  3e plaats Spannink Rowandij Budokai Tilburg
   

  Meisjes middengewicht

  1e plaats Karin de Vries        Ki
  2e plaats Monique Veenstra Ki
  3e plaats Dennis Demirbag Sahinbas
   

  Jongens vedergewicht

  1e plaats Egossa de Vos MBA Team Ashihara
  2e plaats Kenny Verschraege MBA Team Ashihara
  3e plaats Joris Fraser Shizentai
   

  Jongens lichtgewicht

  1e plaats Jordi Gorrebeck MBA Team Ashihara
  2e plaats Dirk van Leenen Musashi
  3e plaats Mohammed Elmahdiaui Budokai Tilburg
   

  Jongens licht - middengewicht

  1e plaats Ryan Peerkhan Budokai Ippon
  2e plaats Serge Gergel Tezuka Germany
  3e plaats Dennis Berns Tezuka Germany
   

  Jongens middengewicht

  1e plaats Johnny Jansen MBA Team Ashihara
  2e plaats Bert Quirijnen MBA Team Ashihara
  3e plaats Hicham Moudnib    Budokai Hage
   

  Jongens midden - zwaargewicht

  1e plaats Mohammed Alkadouri    Budokai Tilburg
  2e plaats Vincent Gloris MBA Team Ashihara
  3e plaats Tom Mertens MBA Team Ashihara
   

  Jongens zwaargewicht

  1e plaats
  Yousef Maayad
  Sahinbas
  2e plaats
  Jasper van Dongen
  MBA Team Ashihara
  3e plaats
  Ricky de Vries
  Ki
   

  Jongens 18 t/m 20 jaar beloftepoule - 80 kg

  1e plaats
  Hakan Erbil
  Sahinbas
  2e plaats
  Encharif Nabil
  Budokai Tilburg
  3e plaats
  Danijel Druric
  Jayra
   
   
  Onze dank gaat uit naar iedereen die een bijdrage heeft geleverd om dit 6e Nederlands Jeugd Kampioenschap tot een succes te maken en speciale dank gaat uit naar Marijke van der Zee en Ad van Poppel voor de coördinatie van het toernooi, naar de hoofdscheidsrechters shihan Sjaak van de Velde, shihan Darren Murphy, sensei Con Voermans, sensei Richard Gayet en Fukushins : shihan Marius Goedegebuur, sensei Goksel Sahinbas, sensei Can Sahinbas, sensei Michael van de Velde, sempai Henk Bothoff, sempai Bert van der Zee, sempai Jim Meijers en naar T.J. Alberga voor het perfect registreren van dit evenement. De DVD zal weldra te bestellen zijn via de Musashi shop.

  Het 7e Open Nederlands Jeugd Kampioenschap staat gepland voor zondag 02 april 2006 en zal weer worden gehouden in de Musashi Dojo te Strijen. De DVD van dit toernooi kunt u binnen 1 maand bestellen via http://www.musashi.nl/shop.html  U bent wederom van harte welkom, Osu !

  Voor foto's van het NK Jeugd bezoek onze fotoreportage-pagina.

   


  5e Open Kyokushin Seminar
  Numansdorp 20 Maart 2005
   
  Op zondag 20 maart werd alweer de 5e Kyokushinkai Karate seminar gehouden. Deze seminar stond o.l.v. shihan Sjaak van de Velde, shihan Marius Goedegebuur en sensei Michael van de Velde. 28 karateka's uit de Musashi Dojo en Budokai Tilburg Dojo trainde gezamelijk 4 uur zeer hard en fanatiek in een ontspannen sfeer.
   
   
   Voor foto's van de seminar bezoek onze fotoreportage-pagina.
   
  Centrale Kadertraining N.K.O.
  12 Maart 2005, Rotterdam
   
  Op zaterdag 12 maart is de Centrale Kadertraining gehouden in de Ryuto Dojo te Rotterdam en deze training was open was voor elke Kyokushin Dojo ongeacht organisatie.

  De opkomst was goed te noemen met shihans en sensei van : Musashi Dojo Strijen, Ryuto Dojo Rotterdam, Ki Dojo Leeuwarden, Budokai Dojo Tilburg, Budolife Dojo Arnhem en Nihon Dojo Uden. 

  Iedereen bedankt voor hun opkomst en support en de volgende Centrale Kadertraining zal worden gehouden op 16 april te Klaaswaal. Voor het programma en routebeschrijving zie elders deze pagina.
  U bent allen wederom van harte welkom, osu !
   

   

  9e Open Kyokushin Zwembad Training
  11 Maart 2005
   
   

   
  Voor foto's van de Zwembadtraining zie onze fotoreportage-pagina
   

  7e Open Kyokushin Black belt seminar
  20 februari 2005
   
  Op zondag 20 februari is in Numansdorp de 7e open Kyokushin Black Belt Kata seminar gehouden onder leiding van shihan Sjaak van de Velde en sensei Michael van de Velde.
  Deelnemende N.K.O. Dojo's waren : Musashi Dojo, Ryuto Dojo, Ki-ai-do Dojo, Budokai Tilburg Dojo, Budolife Dojo Arnhem en Ki Dojo Leeuwarden.

  De seminar die 4 uur duurde werd begonnen met een warming waarna het restant van de seminar werd besteed aan 2 Nidan kata's. Eerst behandelde shihan Sjaak van de Velde de Seichin kata inclusief verklaring van alle technieken met tegenstander en vervolgens was het de beurt aan sensei Michael van de Velde om in het 2e gedeelte de Kanku-dai kata uit te leggen en over te brengen op de aanwezige shihans en sensei's. 

  Op verzoek van een aantal sensei's demonsteerde sensei Michael tussendoor nog even alle 3 de Sandan kata's - Seipai Kata, Sushio Kata en Garyu Kata - wat door de aanwezigen zeer op prijs werd gesteld.


  De 8e Open Kyokushin Black Belt Kata seminar zal worden gehouden op 4 september en wederom in Sporthal Cromstrijen te Numansdorp. Alle kyokushin karateka's vanaf 2e kyu en hoger zijn dan weer van harte welkom. Osu !!
   
   Voor de foto's van de training bezoek onze fotoreportage-pagina.
   
  Aansluiting 2 Dojo's bij N.K.O.
  15 Februari  2005
   
  In de 1e twee weken van de maand februari hebben zich wederom 2 nieuwe Dojo's aangesloten bij de N.K.O. Wij verwelkomen sensei Frank Wienneke van de Budolife Dojo uit Arnhem en sensei Donny van de Lee en sensei Bart Beerens van de Budokai Tilburg Dojo tesamen met al hun leerlingen bij de Nederlandse Kyokushin Organisatie. Osu !!
   

  4e Open Kyokushin Seminar
  Ki Dojo Leeuwarden, 11 Februari  2005
   
   
  Voor de foto's van de Kyokushin seminar bezoek onze fotoreportage-pagina
   

  9e Open Nederlands Kampioenschap Tameshiwari
  6 Februari  2005

   Dit 9e Open Nederlands Kampioenschap Tameshiwari georganiseerd door shihan Sjaak van de Velde van Musashi Dojo en stond onder auspicien van de Nederlandse Kyokushin Organisatie en was open voor karateka’s en budoka's van alle organisatie’s.

  Aan dit internationale Tameshiwari toernooi namen budoka's deel uit Nederland en Belgie uit het Kyokushin, Taekwondo en Mix Martial Arts. Deelnemende scholen : Musashi Dojo, Ki Dojo Leeuwarden, Ryuto Dojo, Yantra Budokai Do, Martial Arts Acadamy, Karuma Dojo, Tetsui Dojo.

   Uitslagen

  Heren

  1e plaats 61 punten Maarten Mooij Karuma Dojo
  2e plaats 55 punten Jim Meijers Musashi Dojo
  3e plaats 49 punten Guy Melard Yantra Dojo

  In de pauze verzorgde sportschool Musashi een spectakulaire demonstratie waarbij sensei Michael van de Velde een aantal zwarte band kata's liep, shihan Marius Goedegebuur ging liggen op 2 karateka's met 5 gasbetonblokken op zijn buik die vervolgens met een zware voorhamer werden doorgekliefd en shihan Sjaak van de Velde kopte een door de lucht aangegooid gasbetonblok door. Het publiek kon de demonstratie zeer waarderen gezien het applaus.

  Klik hier voor een film met de voorhamer.
  Klik hier voor een film over het koppen.

  Onze dank gaat uit naar iedereen die een bijdrage heeft geleverd om dit 9e Nederlands Kampioenschap Tameshiwari tot een succes te maken en speciale dank gaat uit naar de hoofdsponsor van dit toernooi en leverancier van al het bouwmateriaal : HARD(T)@WORK bv van Henk Bothoff, naar Marijke van der Zee voor het bijhouden van de puntentelling, naar Ino en T.J. Alberga voor het perfect registreren van dit evenement. De DVD zal weldra te bestellen zijn via de Musashi shop.

  De hoofdjury voor dit toernooi bestond uit : Shihan Marius Goedegebuur, shihan Sjaak van de Velde en shihan Max Mulder. Het 10e Open Nederlands Kampioenschap Tameshiwari staat gepland voor zaterdag 4 februari 2006. U bent wederom van harte welkom, Osu !

  Voor de foto's van de training bezoek onze fotoreportage-pagina.
  Lees hier een verslag over het Nederlands Kampioenschap Tameshiwari.

   


  Aansluiting Dojo's bij Europese Kyokushin Organisatie
  1 Februari  2005
   
  In de 1e maand van 2005 hebben een groot aantal internationale Dojo's vanuit Europa aansluiting gevraagd en verkregen bij de Europese Kyokushin Organisatie. Binnen Europa sloten de volgende Dojo's zich aan bij de EKO :Nederland 2 Dojo's, Belgie 1 Dojo, Noorwegen 10 Dojo's, Georgie 6 Dojo's, Denemarken 2 Dojo's en Engeland 22 Dojo's. Met diverse andere landen worden nog gesprekken gevoerd en ook de selectieprocedure voor de Internationale Comittee members is op volle gang. Wordt vervolgd.
   

   

  Kyokushin seminars in Drammen Norway
  20 t/m 24 Januari 2005
   
   
  Op verzoek van sensei Malik Dilhawaz Branch Chief van de Noorse Kyokushin Organisatie hebben shihan Sjaak van de Velde en sensei Michael van de Velde zowel op zaterdag als op zondag een 5uur durende kyokushin seminar verzorgd voor een 150 tal Noorse kyokushin karateka's. Alle aspecten van het Kyokushin zoals Kihon, Kyokushin Kumite, Ippon Kumite, Kata als Kumite zijn uitgebreid doorgenomen.
   
  Verslag volgt spoedig
   
  Voor de foto's van de Kyokushin seminars in Noorwegen bezoek onze fotoreportage-pagina.

   

  Nieuwe N.K.O. embleem
  19 Januari 2005

  We ontvingen op de oproep voor het ontwerpen van een splinternieuw embleem voor de Nederlandse Kyokushin Organisatie diverse inzendingen. Bij deze willen we dan ook iedereen bedanken die heeft meegedacht of een bijdrage heeft geleverd. Na lang beraad tussen sensei Goksel Sahinbas en shihan Sjaak van de Velde en wat kleine aanpassingen is het onderstaand ontwerp geworden. Vanaf heden zullen alle N.K.O. leden voortaan dit embleem op de rechterarm van hun gi dragen. 


  20e Open Kyokushin Winter Strandtraining
  16 Januari 2005
   
   
  Op zondag 16 januari is de 20e kyokushin winter strandtraining gehouden bij een temperatuur van net onder het vriespunt en een schrale koude wind. Deze strandtraining werd gehouden op de Maasvlakte en stond o.l.v. shihan Sjaak van de Velde en shihan Marius Goedegebuur. Er namen in totaal 22 karateka's deel van sportschool Musashi en vanaf deze plaats de complimenten voor hun aanwezigheid, doorzettingvermogen en inzet. osu !! De 21e Kyokushin Strandtraining zal worden gehouden op 19 juni 2005
   
  Voor de foto's van de Strandtraining bezoek onze fotoreportage-pagina.
   

   

  Reactie?
  Email to Sjaak van de Velde
  Menu zwarte band