1e Open Nederlands Kampioenschap Kata
24 november 2003

Dit 1e Open Nederlands Kampioenschap Kata werd georganiseerd door shihan Sjaak van de Velde van Musashi Dojo en stond onder auspicien van de U.F.K.K. - United Federation of Kyokushinkai Karate en was open voor karateka’s van alle organisatie’s.

Aan dit internationale Kata-toernooi namen karateka’s deel uit : Nederland, Belgie en Hongarije.Uitslagen

Dames t/m 18 jaar

1e plaats

Kimberley van de Velde

Musashi Dojo

2e plaats

Cynthia van der Werf

Kyokushin Numansdorp

3e plaats

Evelyne Callens

Shizentai Belgium

 

Heren t/m 18 jaar

1e plaats

Marco Schravesande

Musashi Dojo

2e plaats

Justin Blok

Kyokushin Westmaas

3e plaats

Corstiaan Zoutendijk

Kyokushin Numansdorp

 

Dames

1e plaats

Szvetlana Acs

Shin Dojo Budapest

2e plaats

Melinda Bitai

Bushido Dojo Budapest

3e plaats

Stefanie Maes

Shizentai Belgium

 

Heren

1e plaats

Michael van de Velde

Musashi Dojo

2e plaats

Eric Van Vaerenbergh

Ronin

3e plaats

Bert van der Zee

Musashi Dojo

 

 

 

 

 

Onze dank gaat uit naar iedereen die een bijdrage heeft geleverd om dit 1e Nederlands Kampioenschap Kata tot een succes te maken en speciale dank gaat uit naar Marijke van der Zee voor het bijhouden van de puntentelling en naar de Belgische en Hongaarse karateka’s die de moeite hebben genomen om zo’n groot eind te rijden om mee te kunnen doen. Dat is de ware kyokushin spirit, osu !

De hoofdjury voor dit toernooi bestond uit : Shihan Sjaak van de Velde, Shihan Alain Breugelmans, Shihan Marius Goedegebuur, Sensei Atila Kiss, Sensei Con Voermans en Sensei Kees Langewerf. Het 2e Open Nederlands Kampioenschap Kata staat gepland voor zondag 3 oktober 2004. U bent wederom van harte welkom!

Osu !!

 

Voor de foto's van het toernooi bezoek onze fotoreportage-pagina.
 


7e open Nederlands kampioenschap Kyokushin karate
Strijen, zondag 9 november 2003


Dit Open Nederlands Kampioenschap werd georganiseerd door shihan Sjaak van de Velde van de Musashi Dojo en stond onder auspicien van de U.F.K.K. - United Federation of Kyokushinkai Karate.

Aan dit internationale toernooi namen karateka’s deel uit : Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland en Hongarije. Stijlen die vandaag op de tatami stonden waren : Kyokushin Karate, Ashihara Karate, Kempo en Kickboksen.

Sportscholen die deelnamen aan dit Internationale Kyokushin Kampioenschap: Nederland: Honbu Musashi Strijen, Musashi Westmaas, Musashi Numansdorp, Musashi Oud Beijerland, Karate do San, Sahinbas, Ashihara Gorter, Budokai Hage, Kyokushin Breda, Jujorin en Kempo Banten. Belgie: Honbu Blankenberge, Dojo Brugge en Dojo Deerlijk. Duitsland : Berlin Dojo. Hongarije: Shin Dojo, Engeland: Canterbury Kyokushin, Folkestone Kyokushin en Dover Kyokushin
 
Uitslagen:

Lichtgewicht
1e plaats Chad Bisschops Budokai Hage
2e plaats Michael van de Velde Musashi
3e plaats Patrick Hendriks Jujorin
4e plaats Thiery Huyge Ronin
 
Middengewicht
1e plaats Marc Bergman *** Budokai Breda
2e plaats Arjan Zuidijk Musashi
3e plaats Norbert Gerritsen Gorter Dojo
4e plaats Matias Yesenbach Berlin Dojo

*** Nam deel onder persoonlijke titel en kwam niet uit voor Budokai Breda

Zwaargewicht
1e plaats Bruno de Rijcke Ronin
2e plaats Peter Speleers Ronin
3e plaats Jan van der Werf Musashi
4e plaats Ruud de Boer Musashi
 
Dames
1e plaats Szvetlana Acs Shin Dojo
2e plaats Ilinca Solmon Ronin
3e plaats Cheryll Champion Folkestone Dojo
4e plaats Sofie Hoorens Ronin

Snelste knock out aller tijden: Arjan Zuidijk, Musashi met 1 seconde !!!

Michael van de Velde: 4 partijen gevochten, 3x gewonnen, 1 verloren, 3x  winst door KO binnen 1e minuut.
Arjan Zuiddijk: 3 partijen gevochten, 2x gewonnen, 1 verloren, 1x winst op KO binnen 1 seconde.
Jan van der Werf: 3 partijen gevochten, 2x gewonnen, 1 verloren, 2x winst op punten.
Szvetlana Acs: 3 partijen gewonnen, 3x gewonnen, 0 verloren, 3x winst op punten.


Onze dank gaat uit naar iedereen die een bijdrage heeft geleverd om dit N.K. tot een succes te maken, naar Marijke van der Zee en Ad van Poppel voor het bijhouden van de poule indelingen en naar shihan Max Mulder die vandaag als speakerman het toernooi aan elkaar heeft gepraat.

Speciale dank gaat uit naar alle hoofdscheidsrechters die het toernooi in goede banen hebben geleid, te weten : Shihan Sjaak van de Velde, Shihan Alain Breugelmans, Shihan Marius Goedegebuur, Sensei Con Voermans, Sensei Goksel Sahinbas, Sensei Can Sahinbas, Sensei Marco Broersen en Sensei Henk Riethorst. Op zondag 21 november 2004 zal het 8e Open Nederlands Kampioenschap worden gehouden en wederom in Strijen. U bent wederom van harte welkom !

Osu !!

Lees hier een verslag over het Nederlands Kampioenschap Kyokushin.
Voor de foto's van het toernooi bezoek onze fotoreportage-pagina.


Interview Kimberley met het Duitse E-zine : Budo Girls
 
 
Klik hier om het interview + foto's te bekijken.
 

4e Kyokushin Black Belt Kata seminar18 oktober, Kyokushin Black belt Kata seminar o.l.v. shihan Alain Breugelmans
Voor foto's van de seminar bezoek onze fotoreportage-pagina.

Verslag over de seminar volgt spoedig


Michael wint 4 man kyokushin tournament bij Kyoto Gym, Zwijndrecht.

Michael heeft op zondag 5 oktober bij sportschool Kyoto Gym in Zwijndrecht het 4 mans kyokushin toernooi op zijn naam geschreven door te winnen in de 1e ronde op knock out van Ronald Hollander (Ryuto Gym) en in de finale na 3 rondes op unanieme beslissing van de jury van Bert van Geystelen (Ronin Belgie).
 
Michael van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning, en veel succes op het N.K. Kata bij de K.B.N. op zondag 12 oktober, osu!!

Lees hier een verslag over het toernooi.
Voor de foto's van het toernooi bezoek onze fotoreportage-pagina.

 

1e Remco Pardoel M.M.A Seminar 
27 september, Remco Pardoel Seminar, 30 deelnemers, goede sfeer en heel leerzaam.
Voor foto's van het seminar bezoek onze fotoreportage-pagina.
Lees hier een verslag over de seminar.


16e Open Kyokushin strandtraining

20 september, 16e Open Kyokushin strandtraining Maasvlakte, mooi weer, goede opkomst.
Voor de foto's van de training bezoek onze fotoreportage-pagina.
 


18 Mei: Shoto Total Combat Seminar
 
Op zondag 18 mei werd op de Arnhemse Martial Arts Academie een Total Combat Seminar verzorgd voor vechtsporters uit verschillende Budo disciplines. Deze dag bestond uit een 3-tal blokken van elk 2 uur. Kyokushin karate o.l.v shihan Sjaak van de Velde en sensei Michael van de Velde, werp en grond technieken o.l.v. shihan Sigi Siebeler en Ed en ontwapenings technieken o.l.v. shihan Max Mulder.
 
 
  
Voor foto's van het seminar bezoek onze fotoreportage-pagina.
Lees hier een verslag over het Total Combat Seminar.
 

Musashi Dojo verbreekt alle banden met de I.B.K. Jon Bluming en Jan de Jong

Op 11 januari 2003 heeft Sjaak van de Velde zich om privé redenen officieel teruggetrokken als shihandai van Jon Bluming, hetgeen betekent dat er geen enkele band meer bestaat tussen Sjaak van de Velde en Musashi enerzijds en Jon Bluming, Jan de Jong  en I.B.K. anderzijds. Musashi Dojo zal verder gaan met samenwerken op de al jaren geleden ingeslagen weg met een groot aantal shihan en sensei van bevriende sportscholen en distancieert zich volledig van uitspraken en activiteiten van de I.B.K.. 
 
Deze beslissing heeft geen enkele invloed hebben op de Agenda Kyokushin Karate Nederland en http://www.musashi.nl/nieuwsbrief.htm  Alle kyokushin evenementen blijven derhalve open en toegankelijk voor karateka's van alle Kyokushin organisaties. Een overzicht van alle samenwerkende kyokushin Dojo's kunt u hier vinden. Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben !

Brief van Marius aan de Hr J de Jong van de I.B.K.
11 april 2003

Jan, nadat wij in alle rust en in volledige overeenstemming het één en ander van wat de laatste weken heeft plaatsgevonden de revue hebben laten passeren, berichten wij het volgende : De ontmoeting die wij op 01 april jl. met jou hadden en waarbij wij de zaken doornamen was wat ons betreft verhelderend, maar niet bevredigend. Bij een conflictbeheersing draait het als regel uit op een compromis. De een geeft wat toe en de ander geeft wat toe. Als intermediair vraag je van de een dit en van de ander dat.

Tot zover hebben we daar geen moeite mee. Anders wordt het wanneer je van partijen verlangt hun principes overboord te zetten. Daarmee raak je dan iemand in zijn binnenste en tast je in wezen zijn persoonlijkheid aan. Dan vinden wij het niet helemaal eerlijk als je vraagt zoveel water bij de wijn te doen dat je op den duur niet meer kan vaststellen: is dit water of wijn?

Juist ja, de duidelijkheid waar we het al eerder over hadden. Je niet verdiepen in de wordings geschiedenis van het conflict, (je wilde toch niet bij het verleden stilstaan, we moesten toch naar de toekomst kijken!) leidt uiteindelijk tot onbegrip, tot versluierde berichtgeving, ja tot grotere verwarring. Ik had het zo-even over principes. Ik ga niet zeggen dat wij het hebben getroffen met onszelf, maar ontevreden over onze emoties zijn we beslist niet.

We hebben het recht om die te hebben. Zo zijn we nu eenmaal. Sjaak op zijn manier en ik op mijn manier. Dat moet een ander dan maar van ons accepteren. In deze kunnen anderen twee dingen doen: zich aan ons optrekken of zich tegen ons afzetten. Duidelijker kan ik niet zijn. En de consequenties hieraan verbonden, nemen we op de koop toe. Wij wensen niet de geschiedenis in te gaan als een vraagteken, een kleurloze figuur.

Hoe kun je nu beweren dangraden zeggen mij niets. Nou ons zeggen ze wel wat. Van Kancho Jon Bluming heb ik op het Hongaarse kamp in 2001 mijn 6e Dan gekregen. Waarom? Hij bracht hiermee tot uiting (ten aanzien van mij althans) dat hij mijn inzet voor het karate waardeerde. Daarmee krijg je dan een aai over je bol en dat doet je goed.

Dat maakt emoties los. Ik heb bonken van militairen zien snikken als een kind als zij hun groene (commando's) of zwarte (mariniers) baret kregen uitgereikt. Ik kan dat begrijpen en ik voel me dicht bij hen staan. Kinderlijk? Ja misschien wel, maar in ieder geval ook menselijk. Naast karateka's willen Sjaak en ik ook mens blijven, mens met onze gevoelens.

Juist daarom zijn wij zo verdrietig om wat er is gebeurd. Want waar gaat het nu om? Wat is er gebeurd? Sjaak is het totaal oneens met het Dangraden beleid van de Kancho en Sjaak wil zijn Musashi evenementen open houden voor iedereen.

Hij heeft Kancho hierop in het bijzijn van 4 shihans op 11 januari 2003 open en eerlijk aangesproken in een vergadering te Numansdorp. De Kancho zei hem dat hij de baas was en dat hij het bepaalde. Sjaak heeft dit gerespecteerd en gezegd: "Inderdaad u bent de baas". Zonder boos op hem te zijn heeft hij gezegd Kancho ik kan daar niet achter staan, mijn geweten laat dat niet toe. Ik leg mijn Shihandai-schap neer en ik stop per direkt met de I.B.K. omdat ik anders in conflict kom met mijzelf. Dat is alles wat er is gepasseerd. Meer niet!

En wat krijgt hij als beloning ? In een heftige reactie van de Kancho wordt hij zogenaamd (3 maanden later) uit het I.B.K. gezet (wat dat dan ook moge zijn) en moet hij op zijn last als een paria worden behandeld. Via Kancho’s mails wordt hij beschadigd. Ja deze mails worden door hem zelfs naar leerlingen van ons gestuurd. Hoe zou jij dat vinden als wij met jou onenigheid hadden en we stuurden jou leerlingen een e-mail waarin we jou beschadigden en opriepen jou te boycotten? Vind je het gek dat Sjaak hierom geemotioneerd is? Ik begrijp dat ten volle en ik voel met hem mee. Het is een messteek in zijn rug.

Een reactie hierop van jouw kant richting Kancho? Waarschijnlijk geen anders hadden wij dat wel van je vernomen.

Is dat de moderne aanpak van conflictsituaties. Jan, òf je hebt mijn vorige mail niet of oppervlakkig gelezen òf je sluit je ogen en stopt je oren toe. Op deze manier zie je niets en hoor je niets en derhalve hoef je dan ook geen standpunt in te nemen. Dat is heerlijk vrijblijvend, zo creëer je rust voor jezelf. We gaan er vooralsnog niet van uit dat je met deze modus operandie een andere bedoeling hebt.

Let wel Jan, ik weet dat Sjaak bij tijd en wijle een enorme keienkop kan zijn die dan een pak op z'n duvel waard is, maar hij is wel mijn maatje. En ik weet als geen ander wat zijn drijfveren zijn. Als trefwoorden kan ik noemen: eerlijkheid, bezieling en onbaatzuchtigheid. Dat hij een vinger aan de pols houdt om te zien hoever hij hiermee is gekomen zij hem gegund. Hoe een en ander (jij) daar tegenaan kijkt, hoe hij de situatie ook inschat, hij of zij is daar soeverein in.

Gelet op jouw reacties lijkt het of onze gevoelens niet passen in de mal van jouw benadering, want jouw vraag: "Wat is het probleem dan? " Getuigt ons inziens niet van inlevingsbereidheid. Kreten zoals invalshoek en doelstelling snijden wat ons betreft geen hout. Want dan is er maar weinig voor nodig om zwart wit te noemen en omgekeerd. Je kunt toch wel begrijpen dat iemand die onderweg in een rijdende trein springt en niet wil weten van welk station die trein is vertrokken, nooit een volledig reisverslag kan uitbrengen.

Nog één keer Jan, (je zei het zelf in je mail) Sjaak is een gerespecteerde karate leraar, hij is Shihan en heeft in tegenstelling tot anderen de moed om zichzelf kwetsbaar op te stellen en zijn mening te ventileren die overigens nog vele anderen zijn toegedaan. Het zou mij dus niet onjuist voorkomen als jij duidelijk jouw mening zou ventileren. Als ik verdriet heb, huil ik. Dan zie je tranen in mijn ogen. Als ik iemand respecteert dan…. ja dan toon ik dat en dan kan ik mijn mond niet houden als zo iemand door het slijk wordt gehaald. Emoties, ja daar hadden wij het al over. Maar wat hier is gebeurd KAN NIET! Daar gaat om en niet wat de Kancho zich van de activiteiten van het I.B.K. had voorgesteld.

Ik zal het met nog één voorbeeld duidelijk maken Jan. Als je ons dan nog niet begrijpt weten we het niet meer.

Sorry voor mijn huiselijke taal. Je kunt stront in je zakken stoppen, dan zie je het niet, maar op den duur gaat het toch stinken in je omgeving. Ga ons niet vertellen dat wij anderen en ook jou voor het blok zetten en een keuze opdringen. Nee, iedereen bepaalt hoe hij op deze situatie zal reageren. Maar kom dan later niet met verwijten als we hieruit onze conclusies trekken. Ook wij zijn hierin soeverein.

Jan wij stoppen ermee, Sjaak was er al mee gestopt op 11 januari en ik stop er nu ook mee want bij ons is het net als bij verouderd elastiek, de rek is er uit. Rest ons jou te bedanken voor je inzet in deze. Echter, we zijn niet geïnteresseerd in de afloop van je inspanningen. Je hoeft ons daarover niet te berichten.

We (Sjaak, ik en alle leerlingen van Musashi) gaan ONZE EIGEN WEG!

Het hoofdstuk Kancho Bluming, Jan de Jong en de IBK is definitief afgesloten en de onpartijdige geschiedenis zal haar oordeel vellen.

Osu Marius Goedegebuur.

Osu !
 
Musashi Dojo
 

Reactie?
Email to Sjaak van de Velde
Menu zwarte band