Er was een zeer select kader aanwezig om de trainingen te verzorgen en te begeleiden, namelijk : Hanshi Marius Goedegebuur, shihan Sjaak van de Velde, shihan Jan Norder, shihan Can Sahinbas, shihan Goksel Sahinbas en shihan Herman Wijnbelt.

Alle aanwezige karateka's zijn in 3 dagen tijd tot op de bodem van hun fysieke en mentale kunnen gegaan, en hebben in totaal 12 traditionele kyokushin trainingen van 2 uur afgewerkt.  Op zaterdagmiddag werden examens afgenomen en er werd een officieel 30, 40 en 50 man N.K.O. Kumite van 2 minuten afgewerkt door de examen kandidaten. Vooraf aan het examen dat startte om 13.00 uur werd er door de deelnemers eerst breektesten afgenomen met 3 verschillende technieken. Hierna kon de Kumite testen beginnen en rond 17.30 was het eindelijk over voor de kandidaten. Het was zwaar heel zwaar en kandidaten moesten verborgen krachten aanwenden om te overleven. Sensei Etienne Haneveld werd bevorderd naar Shodan, sensei Abdul Bensaid naar Nidan en sensei Arjan van Genderen naar Sandan. Lars Broekzitter en Didier Batenburg slaagde voor hun bruine band examen en een aantal karateka’s slaagden voor hun Kyugraad, Vervolgens ging de gehele groep richting Baarle Nassau om daar tezamen een gezamelijke maaltijd te nuttigen en de promotie’s te vieren.

Hieronder alle promotie’s :   

Sensei Arjan van Genderen

3e Dan Kyokushin

Sensei Abdul Bensaid

2e Dan Kyokushin

Sensei Etienne Haneveld

1e Dan Kyokushin

Lars Broekzitter

2e Kyu

Didier Batenburg

2e Kyu

Edward Roggeveen

3e Kyu

Patrick Wesdorp

4e Kyu

Jos van der Tang

4e Kyu

Simon van der Tang

7e Kyu

Odiziana Lemmens

10e Kyu

Jamali Kloof

10e Kyu

Wilco Hazeleger

10e Kyu

Erwin Hazeleger

10e Kyu

  

Na de 2e nachttraining van zaterdag op zondag werd en rond 4 uur een groot kampvuur ontstoken waarbij de hele groep lekker kon ontspannen onder het genot van een drankje en een hapje. Alle deelnemers bij deze de complimenten voor hun geweldige kyokushin fighting spirit en bovenmenselijke prestatie want het kamp was heel zwaar, de weersomstandigheden waren redelijk, overdag 22 graden en 's nachts 12 graden tijdens de diverse nachttrainingen Het weekend duurde van vrijdag 17.00 uur tot zondag 17.00 uur en was een groot succes gezien de reacties van de deelnemers en leraren. Vermoeid, maar met een voldaan gevoel, slenterde iedereen naar zijn auto om naar huis te rijden. Maar één ding is zeker: volgend jaar zijn ze weer van de partij! Alle deelnemers bij deze de complimenten voor hun geweldige kyokushin fighting spirit en bovenmenselijke prestatie.

Het 14e Open Kyokushin Lente Kamp zal volgend jaar worden gehouden van 16 t/m 18 april 2010. U bent wederom allen van harte welkom. Osu !! 

Voor foto's van dit 13e Kyokushin Lente Kamp bezoek onze fotoreportage-pagina.