Beker der Kempen

We gingen met shihan, 2 kinderen en 3 senioren om deel te nemen te weten : Asghar Ghanbari, Arjan Zuidijk, Toby Zegers, Dirk van Lenen en Jeffrey Stevens en de selectie stond o.l.v shihan Sjaak van de Velde.

Dirk van Lenen was een klasse apart in zijn poule van 13/14 jaar want hij won maar liefst 6 wedstrijden op rij, Dirk besliste al zijn partijen voortijdig op ippon en won met overmacht zijn poule door geweldige mawashi geri's. Complimenten voor deze vorige maand 13 geworden karateka van Musash Dojo.

Jeffrey Stevens vocht zijn allereerste toernooi en presteerde ook naar behoren en pakte zijn overwinningen maar net te weinig voor een podiumplaats.

Hierna was het tijd voor Toby Zegers die met slechts 59 kg meeknokte in de - 70 kg poule. Het was Toby zijn allereerste toernooi en hij vocht voor wat hij waard was maar zijn tegenstander was te sterk, terecht verlies.

Hierna moest Asghar Ghanbari de mat op en hij besliste zijn 1e twee partijen snel voortijdig op ipppon. Hierna moest hij echter in de halve finale tegen de latere kampioen Rene Stigter en na maar liefst 2 verlengingen moest hij het onderspit delven na een hele spektakulaire partij waar de stukken van afvlogen. Helaas Stigter was de betere vechter en Asghar moest het afleggen. In de strijd om de 3e en 4e plaats won Asghar met 2 wazari's en pakte de 3e plaats, goed gevochten.

In de zwaargewicht poule vocht Arjan Zuidijk zijn eerste partij tegen een zwarte bander en hij scoorde voortdurend en had gedurende de hele partij het innitiatief, ook tijdens de 2 verlengingen, maar een gerechtelijke dwaling, lees pure vriendjespolitiek, zorgde er voor dat de 3 van de 4 hoekrechters zijn tegenstander als winnaar verklaarde, Alleen shihan Gordeau wees hem als winnaar aan maar de andere 3 hoekrechters hadden duidelijk oogkleppen op. Echt een schandalige beslissing en heel jammer want Arjan had heel ver kunnen komen in zijn poule.

Namens onze sportschool alle jongens gefeliciteerd met jullie deelname en met name Dirk en Asghar die beide een geweldig toernooi vochten.